Posted on: September 1, 2021 Posted by: Mats Eldon Comments: 0

Hur häftigt är det att kunna odla egna frukter och grönsaker? Det är en bra tidsfördriv att hålla sig upptagen eftersom du kan äta gott. Har du tanken att trädgården bara är för en stor trädgård? Tänk om. Du kan också starta en grönsaksträdgård på balkongen, till exempel i en liten lägenhet. Jag ska förklara hur det fungerar!

Ja jag gillar det fortfarande
Vilken balkong passar trädgården till? Det beror lite på din balkongtyp eller jag skulle vilja säga att din trädgård kommer att bli en stor framgång. Vissa grödor är starka och växer under olika förhållanden, men tyvärr är andra lite mer krävande.
Grönsaksfält på balkongen: Lite blåsigt.

Finns det en balkong med relativt lite vind? Då har du tur-det lyckas odla grönsaker på din balkong! Faktum är att vindstilla balkonger vanligtvis passar bättre för grönsaksodlingar än stora trädgårdar där det är svårt att bli av med vinden. I avsaknad av vind kräver växter mindre motstånd och kan växa snabbare och lättare.
Balkongträdgård: mycket sol

Vad gör trädgårdsgrödor ännu lyckligare? Songrig! Därför är balkongen på södra sidan idealisk för grönsaksfält. Du kan odla grönsaker på balkongen här och frukter på balkongen. Särskilt sommar och tropiska grödor är nöjda med detta tänkande jordgubbar och paprika. Ja jag gillar det fortfarande
Kloka tips och tricks för att komma igång med din balkongträdgård
Naturligtvis, när du startar trädgården på din balkong, behöver du kreativiteten du behöver. När allt kommer omkring måste du hantera begränsat utrymme. Lyckligtvis är detta fullt möjligt! Ta ett tydligt beslut, särskilt om du har en minibalkong. Trädgårdsskötsel är balkongens huvudmål. Soffan eller matbordet kanske inte passar på balkongen. Det kan bara vara en stol. inga problem? låt oss börja!

Vertikal grönsaksträdgård på balkongen

Det viktigaste tipset är att spara utrymme. Gå till den vertikala trädgården på balkongen. Lägg inte bara blomkrukan på marken, utan häng den också på räcket på balkongen. Häng till exempel växter på väggen med ett robust väggsystem. Alternativt kan du placera en hög växtställning i hörnet av balkongen. Här kan du placera krukorna på olika höjder. På så sätt kan du spara mycket växter, speciellt om du vill odla örter! Örtbehållaren på balkongen behöver inte vara stor. Kan förvaras på en höjd som är lätt att nå.

Leave a Comment